19 Αυγ 2011

"Αναχίτα"-Περσικά και απλά

Πόσα περσικά εστιατόρια να υπάρχουν στην Αθήνα;Κάτι μου λέει πως δεν είναι πολλά!Όμως, στο Χαλάνδρι υπάρχει ένα, νόστιμο και παραδοσιακό, επί δύο (δυο καταστήματα του ίδιου εστιατορίου), το "Αναχίτα".
Η οικογένεια που μαγειρεύει και σερβίρει είναι από την Περσία και ξέρει να μοιράζεται τις γεύσεις τις μαμάς πατρίδας με ευγένεια και εγκαρδιότητα. Ακολουθώντας τις παραδόσεις στο μαγείρεμα και το σερβίρισμα και παραμένοντας πιστή σε μια κουλτούρα που έχει τη ρίζα της στους αιώνες.
Το περσικό ψωμί-πίτα είναι νόστιμο και ξεχωριστό, οι σαλάτες διαφορετικές από αυτά που έχουμε συνηθίσει (λιγότερο φουντωτές, με συστατικά όπως ραπανάκι, μήλο, σέλερι) και τα κυρίως πιάτα έχουν βάση το κρέας, φτιαγμένο ζουμερό, νόστιμο και ιδιαίτερα χορταστικό. Τζουτζέ κεμπάπ (σουβλάκι κοτόπουλο με σαφράν), τζεντζέ κεμπάπ (αρνάκι με σαφράν, ντομάτα και λεμόνι) και άλλες προτάσεις, καλοφτιαγμένες και χορταστικές. Όσο για το περσικό ρύζι, η μυρωδιά, το χρυσαφένιο χρώμα του και η γεύση του είναι εξαιρετικά.
Η διακόσμηση στην αυλή των "Αναχίτα" ταιριάζει με το φαγητό και τη μουσική και είναι ότι πρέπει για να σε κάνει να νοιώσεις ευχάριστα και άνετα.
Οι τιμές είναι καλές (15 με 20 € το άτομο) και οι ποσότητες ακόμη καλύτερες!

Φιλική συμβουλή, επιλέξτε πιάτα παραδοσιακά, που ίσως δεν έχετε ξαναδοκιμάσει, εκεί κρύβεται η αξία του "Αναχίτα".

Χρ.Σμύρνης 3, Χαλάνδρι,τηλ. 2106891222
Κων. Παλαιολόγου 15, Χαλάνδρι, τηλ. 2106817277
by N.

1 σχόλιο:

  1. Μετά από μία μικρή έρευνα φαίνεται πως το "Αναχίτα" είναι το μόνο περσικό εστιατόριο της Αθήνας.
    Επί 2 στο Χαλάνδρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή